Speelplaats Slotermeer is vernieuwd

 

De vernieuwde speeltuin Slotermeer is op donderdag 18 juni feestelijk geopend.  De speeltuin was behoorlijk verouderd en moeilijk toegankelijk. Daarom heeft het Stadsdeel Nieuw-West de speelplek in overleg met bewoners, vernieuwd.  

Het is een plek geworden waar kinderen, zowel jong als oud, zich kunnen vermaken. Een reusachtige giraffe, een groot klim- en glijtoestel en talloze schommels sieren de grootste speeltuin van Slotermeer. Ook zijn er een voetbalkooi en meerdere picknicktafels en is de groenzone eromheen vernieuwd. Nu een heerlijke speelplek met buurtfunctie en een positieve uitstraling aan de omgeving. De 2 combinatie toestellen samen hebben 3 glijbanen en meerdere klim-, en draaielementen en glijpalen.  

Voor de start van de vernieuwing werden er inloopbijeenkomsten georganiseerd om de wensen uit de buurt op te halen. Een aantal kinderen ging mee op een inspiratiebezoek aan twee vergelijkbare grote speeltuinen. Tijdens de laatste inloopbijeenkomst werd het uiteindelijke ontwerp gekozen. 

Op wens van de opdrachtgever is er in het ontwerp extra rekening gehouden met de transparantie van het toestel om toezicht en de veiligheid te vergroten. Daarom hebben de 100% gerecyclede kunststofplanken van grote dak ronde, noestige openingen zodat het kan inregenen. De valhoogte van het grootste speelhuis is de maximale toegestane valhoogte van 3 meter. Uit de 28 verschillende kleuren van de ProShield poedercoating is gekozen voor de natuurtinten leaf, brown en acorn. 

 

Ontwerp: 

Liliane Smith - Gemeente Amsterdam Nieuw-West

Opdrachtgever: 

Gemeente Amsterdam Nieuw-West

Uitvoering: 

Samson Urban Elements B.V.