Natuurlijk spelen III

 

Tussen de bomen verschuilt ligt een klein avonturen eiland waar een grote uitkijktoren deels verdwijnt tussen het bladerdek. Afgeschermd door een grillige, rotsachtige betonnen omheining (die tevens dient als extra speelplek voor de kinderen en als zit- en toeschouwersplaats voor de ouders) is een fantasievol balansparcour met paddestoelen, stapstammen, hoge klimrots en liggende boomstam als evenwichtsbalk. In het deel van de 2 tot 5 jarigen zijn er lichtbruin gekleurde draaitollen met groene stelen (saddle spinners) en in het, in bruine en groene natuurtinten uitgevoerde, speelhuis Smart Play Motion zijn 16 spelvormen verwerkt, waaronder meerdere muzikale spelelementen en puzzels, een tunnel en een glijbaan. 

Her en der verspreid staan grappige zitstoeltjes in de vorm van het dopje van een eikel (acorn seats) en naast de klimtoren staan grote wiebelplaten in de vorm van een eikenblad. Kleine hangplekken voor de grotere kinderen zijn er in de vorm van de schommel/hang brug en de rubberen schijven in de klimtoren. Voor de moeilijkste klim, die lef en inzicht vergt, ga je omhoog via de gebogen netconstructie (watermill climber) aan de zijkant van de toren. 

Een tweede lager en kleiner klimtoestel heeft, naast een kurkentrekker en klimladder, de door kinderen geliefde glijbaan die hier ondersteund wordt door een boomtak. 

De natuurlijk ogende klimtoren bestaat uit stalen palen met een digitale houtprint, klimkabels van Berliner Seilfabrik en 100% gerecyclede kunststof planken en is daarmee uistekend bestand tegen het soms onstuimige subtropische kustklimaat van deze omgeving in Miami Florida. 

 

Ontwerp: 

Landschapsarchitecte Karen Cheney

Opdrachtgever: 

Miami Dade Parks - Florida

Uitvoering: 

Landscape Structures Inc.